menu

Családireceptkönyv.hu

Fácánsaláta


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg fácánhús
15 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér
20 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
5 dkg sárgarépa
2 db tojássárgája
2 db fõtt tojás
2 db citrom
1 dl étolaj (olívaolaj)
3 dkg mustár
1 dl fehérbor
1 dl majonéz
só, bors, cukor ízlés szerint

Elkészítés:


A megtisztított fácánt a zöldségekkel, sóval, borssal – annyi vízzel, hogy ellepje – feltesszük főni. A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük.

A megfőtt fácánt kicsontozzuk és a főtt zöldségekkel együtt apró kockára vágjuk. A vöröshagymát is felaprítjuk.

A két tojássárgáját kikeverjük cukorral, a citrom levével, a mustárral, sózzuk, borsozzuk, kis adagokban hozzáadjuk az étolajat, majd a bort.

A mártással összekeverjük a kockára vágott, összekevert húst, zöldséget, burgonyát, hagymát, s egy porcelántálra halmozzuk, leöntjük a majonézzel.

Főtt tojással, citromkarikákkal díszítve, pirítóssal tálaljuk.

Fácánsaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Majonéz
Majonéz

A tojás sárgáját a mustárral elkeverjük és nagyon vékony sugárban, folyamatos keverés mellett olajjal elkeverjük addig, amíg nem lesz az állaga olyan, hogy a fakanál keverésnek a n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cézár saláta
Cézár saláta

A zöldségeket apró kockákra vágom, a salátát csíkokra. Sózom és félreteszem. A csirkemellet kockákra vágom, majd egy kis olajban alacsony lángon megsütöm. Fűszerezem sóval, borssa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mámorító tojássaláta
Mámorító tojássaláta

A tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük, és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt é...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcssaláta
Gyümölcssaláta

A gyümölcsöket alapos mosás után hámozzuk, magvaljuk, daraboljuk. Ha a dinnyehéjban tálalunk, akkor cikk-cakkban félbevágjuk, és kikanalazzuk a húsát. Összekeverjük a mézet, cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk