menu

Családireceptkönyv.hu

Vonyarci erdész tokány


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 kg vadhús (őz, vaddisznó), 25 dkg füstölt házi szalonna, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, kevés pirospaprika, só, majoránna, 40 dkg friss erdei gomba (vargánya vagy fenyőpereszke), kevés kakukkfű, pár szem babérlevél, 2 ek. vörösáfonya-lekvár, borókabogyó, száraz vörösbor

Elkészítés:


A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, bográcsban kiolvasztom. Az 1/3 zsiradék és az 1/3 kisült szalonnán megpirítom a kockára vágott gombát. Ezután félreteszem. A többi zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rádobom a jól kiáztatott, vékony metéltre vágott húst. Ezt együtt pirítom és párolom a saját levében. Ha elfőtte a levét, megszórom pirospaprikával, sózom, fűszerezem, paprikát, paradicsomot adok hozzá, és tovább főzöm. Hozzáadom a fokhagymát, és ha elfőtte a levét, fölengedem száraz vörösborral.
Amikor már puha a hús, rádobom a lepirított gombát, ügyelve arra, hogy rövid, sűrű szaftja legyen.
Főtt rizs vagy friss házikenyér illik hozzá.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal

Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vadas
Vadas

A húslevesben főtt zöldségeket kiszedem, felöntöm húslével, botmixerrel pépesítem, adok hozzá sót, cukrot, fél citrom levét, egy pohár tejfölt és egy babérlevelet. Beforralom, tész...

Elkészítési idő: 1 1/2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vadragu babbal és csilivel
Vadragu babbal és csilivel

Egy nagyméretű serpenyőben zsírt forrósítok és az apró kockákra felvágott sárgarépát, zellert és hagymát üvegesre párolom benne. Hozzáadom a megtisztított, lehártyázott és nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Richard
X
X

X

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk