25 dkg csirkemáj, esetleg pecsenye kacsa- vagy libamáj,
- 10 dkg zsír (sertés vagy libazsír)
- 1 nagy fej hagyma,
- alma vagy körte,
- só, bors,
- majoránna ízlés szerint
A szálára vágott hagymát üvegesre pirítom a zsíron, majd hozzáadom a májat. Ügyelve arra, hogy ne süssem túl, addig pirítom a májat, míg az összes folyadékot elveszti. Mikor majdnem készen van, hozzáadom az almát vagy a körtét, illetve majoránnával és borssal ízesítem.
Ha elkészült a máj, akkor a májakat és a sült almát igyekszem egyenletesen eloszlatni egy csatos üveg alján (egy jénai tál is tökéletesen megteszi), majd rámerem a még meleg zsiradékot.
Hidegen, lila vagy újhagymával tálalom. Fokhagymás kenyér csipsszel adom.
Reis gar kochen und abkühlen lassen. Zwiebel, Paprikaschoten, Gewürzgurken, Apfel und Fleischwurst in kleine Würfel schneiden, zum Reis geben und vermengen. Erbsen-Mais-Paprika unt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk és átmossuk, majd lecsepegtetjük. Közben a sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük, a lila hagymát nagyon vékonyra szeljük. Az egészet összekeverjük és hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt tojást, és egy villával alaposan szétnyomkodjuk őket. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, sót, borsot, al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucoljuk meg, majd kockára vagy karikára vágva (ahogy tetszik) főzzük puhára. A hagymát, uborkát, zellert, kaprot vágjuk finomra. A főtt tojások sárgáját kaparjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű