1,6 kg ponty, 5 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 evőkanál édesnemes, pirospaprika
A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük vagy lepréseljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180-200 °C-ra. A megtisztított, alaposan átmosott halat törölgessük szárazra egy papírtörlővel. Egy éles késsel 1,5-2 cm-enként irdaljuk be. A halászlé kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta száraz hozzávalóit összekevered, majd hozzáadod a kockákra vágott vajat és a tojást. Jól összedolgozod, hogy egy homogén tésztát kapj, aminek gyurmához hasonló állaga van....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkaná...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyű