2 cs. gesztenyemassza, 15 dkg darált keksz, 0,5 dl tej, pici rum, babapiskóta, 2-3 dl Hulala tejszín
Krém:
2 vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg cukor, 25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűA kekszmorzsát egy tálban jól összekeverjük a folyósra olvasztott vajjal és 2 evőkanál nutellával. A keveréket beledöngöljük (pl. egy pohár talpával) egy kivajazott to...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKrém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 erős kávé Ezt habosra keverni. + 2 dl víz, 2 ek liszt, sűrűre főzni, ha hűl összekeverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót durvára vágjuk, és sütőben kicsit megpörköljük. A tojásokat szétválasztjuk. Egy lábosba beletesszük a mézet, adunk hozzá 5 evőkanál cukrot. Feltesszük a tűzre, összeolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű