menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács a la mami


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
4 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs mézeskalács fűszerkeverék, 4 ek tejföl, 75 dkg finomliszt, 2 kk szódabikarbóna

Máz:
1 db tojásfehérje, 15 - 20 dkg porcukor (Ha az egészet be akarjuk vonni, akkor ennek az adagnak a duplája kell !!!)

Elkészítés:


Tészta:
Az összes összetevőt keverjük össze, majd gyúrjuk össze. A tésztát 4 felé osztani, cipókra és lisztezett nyújtófán nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Szaggassuk ki a formákkal és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire a formákat. 200 C-ra előmelegített sütőben légkeveréssel 8 percig süssük.

Máz:
A tojásfehérjét keverjük ki a porcukorral (Nem szabad felverni!!!) Sima fehér massza lesz belőle. Ezután tortadíszítővel, ha az nincs, egy kivágott sarkú műanyag zacskóval díszítsük ki a tésztát. Ez a sütemény rögtön sütés után puha, nem kell pihentetni, hogy megpuhuljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fenti adag nálunk 6 tepsire volt elegendő.

Mézeskalács a la mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Diós-mákos bejgli
Diós-mákos bejgli

A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal/margarinnal, a zsírral és a sóval (nagyobb űrtartalmú aprítógépben néhány pörgetés az egész!). A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács, formatartó (Kinga receptje)
Mézeskalács, formatartó (Kinga receptje)

A tészta összeállítása nagyon egyszerű. A szárazanyagokat egy tálba összemérjük, a vajat a mézzel felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóhoz öntjük a kissé felvert tojással együtt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy cikkekre-kockákra vágjuk. Ha parasztkolbászt használunk, akkor pár pillanatra víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Répatorta 2.
Répatorta 2.

A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral. Az apróra reszelt sárgarépát összekeverjük a darált dióval, a cirom héjával és levével majd hozzáadjuk a habosra kevert tojás sárgájáh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk