3 db tojás, 4 púpozott ek kristálycukor, 1 Cs vaníliacukor, 1 tk só, 0,5 dl olaj, 480 ml tej, 12 púpozott ek finomliszt
Ez a mennyiség 16 palacsintára elég.
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
Lekvárral, vagy egyéb töltelékkel fogyasztjuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a száraz alapanyagokat: lisztek, sütőpor, só. A tojás sárgáját keverjük alaposan el a vaníliával, vajjal/kókuszolajjal, citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, a darával, tejjel, csipet sóval és lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főztem. Még melegen hozzákevertem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a vajjal és a tejjel összekavarjuk, a vaníliát is hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd a tejes keverékhez adjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Piskóta A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a vizet lassan, felváltva adagolva hozzákeverjük. Lisztezett tepsiben, 25...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű