menu

Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri lencseleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg lencse, 2-2 szál sárga- meg fehérrépa, 1/2 zellergumó, 1 kis fej vöröshagyma, 50 dkg sertésköröm, 20 dkg füstölt oldalas, 1-1 evőkanál liszt meg olaj, 2 evőkanál tejföl, só, késhegynyi pirospaprika, tárkony.

Elkészítés:


A sertéskörmöt és az oldalast másfél liter vízben félig puhára főzzük, majd a lencsét és a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. Az olajból a liszttel meg a reszelt vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és a levest besűrítjük vele. Apró csipetkét is főzhetünk bele, és tálaláskor a tejföllel gazdagítjuk. (Füstölt hús helyett jó a kolbász is hozzá.) Sózni nem kell, mert a füstölt hús sós.

Szilveszteri lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Bejgli szelet
Bejgli szelet

A tészta elkészítése: A lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinder pingvin szelet
Kinder pingvin szelet

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legegyszerűbb, ha már alapból kettészedjük a tészta hozzávalóit, és úgy keverjük ki a 2 tészta la...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egészben sült kacsa fügés narancsmártással
Egészben sült kacsa fügés narancsmártással

A vajat, sót, borsot, köménymagot és 1 tk. szárított kakukkfüvet keverjük össze. A kacsának a hasüregét sózzuk és borsozzuk meg, szórjuk bele a maradék 1 tk. szárított kakukkfüvet,...

Elkészítési idő: 125 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Kigyórétes
Kigyórétes

A tésztához 3 rúdhoz A tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, majd mikor langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk