menu

Családireceptkönyv.hu

Paleos mákos-banános pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mákos-banános pite

Bevásárlólista:
20 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék
½ zacskó sütőpor v. 1 késhegynyi szódabikarbóna
3 tojás
1 banán
1 alma
1 marék mazsola
őrölt fahéj / vagy gyömbér/
2,5 dl víz
1 ek. kókuszzsír (kihagyható)
1 marék szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:


1. lépés
A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel.
2. lépés
Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt.
3. lépés
Jól dolgozzuk össze a tésztát, majd keverjük hozzá a darabokra vágott banánt, a reszelt almát és a mazsolát is.

4. lépés
Belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt tálba, megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, és ha már nem ragad hozzá a tészta, akkor tökéletes!

Ezekkel extrázhatod:
• aszalt gyümölcsök, pl. füge, sárgabarack
• friss, magozott cseresznye, meggy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tepsis, karfiolos csirkemell
Tepsis, karfiolos csirkemell

A karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos sűlt paprika
Tojásos sűlt paprika

Kevés zsírt melegítem, belerakom az összevágott paprikát. Amikor megpuhúlt ráöntöm a felvert megsózott tojásokat. Addig keverem amíg a tojás megsűl.

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A lisztes sterc
A lisztes sterc

A lisztet rózsaszínűre pirítjuk, olajat vagy zsírt (régen persze zsírt használtak hozzá) és vizet forralunk külön-külön edényben. Fél kiló liszthez két dekagramm sót teszünk. A fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Focaccia
Focaccia

A lisztben a sót kézzel elkeverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat és a langyos víz egy részét. Az ujjaink hegyével elkezdjük összedolgozni, ha szükséges a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk