Mákos-banános pite
Bevásárlólista:
20 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék
½ zacskó sütőpor v. 1 késhegynyi szódabikarbóna
3 tojás
1 banán
1 alma
1 marék mazsola
őrölt fahéj / vagy gyömbér/
2,5 dl víz
1 ek. kókuszzsír (kihagyható)
1 marék szeletelt mandula a tetejére
1. lépés
A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel.
2. lépés
Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt.
3. lépés
Jól dolgozzuk össze a tésztát, majd keverjük hozzá a darabokra vágott banánt, a reszelt almát és a mazsolát is.
4. lépés
Belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt tálba, megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, és ha már nem ragad hozzá a tészta, akkor tökéletes!
Ezekkel extrázhatod:
• aszalt gyümölcsök, pl. füge, sárgabarack
• friss, magozott cseresznye, meggy
A túrót a juhtúrót a tejföllel jól kikavarjuk majd a paprikákat és a hagymát bele reszeljük és összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rántás a magyar konyha specialitása, különleges, magyaros ízt ad az ételnek. Rántást lisztből készítünk valamilyen zsiradékkal, levesek, főzelékek sűrítésére, ízesítésére....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű