menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mézeskalácsos morzsatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 adag sötét mézeskalács tészta
2 db savanykás (zöld) alma
3 db piros alma
1 citrom leve
75 g kristálycukor
75 g világosbarna cukor
3 ek finom liszt
1 tk őrölt fahéj
1/4 tk őrölt szegfűbors
1/2 tk só
75 g mazsola
20 g vaj

Morzsához:
40 g finom liszt
40 g kristálycukor
1/2 tk őrölt gyömbér
csipet só
60 g hideg vaj
30 g dió durvára vágva

Elkészítés:


A mézeskalács tésztát sütőpapíron 5 mm vastag, 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Belenyomkodjuk a sütőformába, és éles késsel levágjuk a lelógó részeket. 20 percre mélyhűtőbe tesszük dermedni.
Az almát 5 mm vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és egy nagyobb tálban összekeverjük a cukorral, liszttel, a fűszerekkel, a sóval és a mazsolával.
A tölteléket a lehűtött tésztába terítjük, kicsit belenyomkodjuk. Megszórjuk a vajkockákkal.
Egy tepsit rakunk alá, hogyha kifolyna. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Morzsához összekeverjük a lisztet a cukorral, a gyömbérrel és a sóval. A maradék mézeskalács tésztából (50g) kisebb darabokra vágunk és a vajjal együtt hozzátesszük a lisztes keverékhez. Ujjal kisebb morzsákat szaggatunk, majd hozzákeverjük a diót.
Miután a torta 20 percig sült, megszórjuk a morzsás keverékkel a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe még 30 percre (bugyborékolva átsül a teteje).

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütési hőfok:180 C
Szeletelés előtt hűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó
Zserbó

1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipetn...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pácolt tarja csípős káposztasalátával
Pácolt tarja csípős káposztasalátával

Egy fél fej finomra aprított vöröshagymát, reszelt fokhagymát, és apróra vágott gyömbért simára pürésítünk a szezámolajjal, a szójaszósszal és a nádcukrorral. A vékony csíkokra fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmagos-Narancsos karácsonyi koszorú aszalt fügével
Lenmagos-Narancsos karácsonyi koszorú aszalt fügével

A száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban. A narancsokat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk. A tojásokat az eritrittel és a kókuszzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sütőben sült hagymakarika és mártogatós
Sütőben sült hagymakarika és mártogatós

A kókusztejet összekeverjük a tojással, az étkezési keményítővel és a fűszerekkel: a kurkumával, a cayenne borssal, a pirospaprikával és a sóval. A hagymát vastagabb szeletekre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk