2 zsenge karalábé
20 dkg csirkemellfilé
8-10 szál medvehagyma
1 ek apróra vágott póréhagyma
1-2 koktél paradicsom
néhány szelet tv paprika
petrezselyemzöld
csombor ( borsikafű)
diónyi vaj
1 ek olaj
1 dl tejföl
1 dl tej
1 ek rozsliszt
1 tk fehér liszt
só
bors
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Rádobjuk az apróra vágott csirkemellet, és fehéredéség dinszteljük.
Ezt követően beletesszük a póréhagymát és a kockára vágott karalábét, 1-2 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a csombort, a felvágott medvehagymát és a petrezselymet. Hozzáadjuk a koktél paradicsomot és a paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge, így hamar elkészül.
A liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejet, és behabarjuk a főzelékünket. Ha szükséges, utánaízesítünk.
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldborsót és ízlés szerint sóval, borssal, knorr delik...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta hibás leveleit leszedjük. A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra szeleteljük és megmossuk. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp...
Elkészítési idő: 30-40perc Nehézség: KönnyűA legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátákat megmossuk alaposan, negyedekre vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, kiszedjük,majd a zsiradékhoz hozzáadjuk a fokhagymákat aprítva, vagy lereszelv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű