1 kg burgonya, 20 dkg pulykasonka, 30 dkg bacon, 1 evőkanál vaj, só, bors, olaj.
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-es sütőlemezt. 2 Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lereszelt krumplit, cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyengén kivajazott, tűzálló üvegedény aljára 10 dkg sajtot reszelünk, és megszórjuk 10 dkg egészen apróra vágott füstölt sonkával. Ezután ráöntünk 1 dl tejfölt, majd 3 dkg vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felcsikozott, befüszerezett pulykamellet serpenyőben (én HOT PAN-t használtam) kevés olajon megpárolom és készre sütöm. A zöldségeket felkarikázom, a krumplit hasábra vágom és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz