4 bögre liszt, 25 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 csapott ek só, 1 kicsi poharas tejföl (esetleg még egy pici), 1 kocka élesztő.
Egy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is.
A tésztát ezután összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük legalább 5-6 órát. A dédi szerint este érdemes begyúrni és reggelire sütni.
Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük és apróra szaggatjuk .
Sütőpapírral bélelt tepsiben, arany színűre sütjük őket 180-200 C fokon.
Sajtot is szórhatunk a tetejére még pluszban, de anélkül is isteni.
Kívül ropogós, belül puha.....
A réteslapokat olvasztott vajjal megkenjünk, és kis téglalapokra vágjuk. A sajtot feldaraboljuk, és belecsomagoljuk a réteslapokba. Az elkészült csomagocskákat sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhűtős lángos.. Én a hűtős lángost csinálom: 50 dkg liszt, 1 db kefír, 1 tojás, só, 1 kávés kanál cukor, 3 dkg élesztő, 2-2,5 dl tej. Nem túl kemény tésztát dagasztok, hűtőben szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbbi hozzávalóval, ha nem állna össze, pici tejet adhatunk hozzá, ha ragacsosnak érezzük, akkor még egy kis lisztet. Egy pici darabot meg is kóstolhatunk, hogy megfelelően sós a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 15 dkg vajat megolvasztunk, és belekeverünk 15 dkg vegyes reszelt sajtot (gouda + oude delftse), 1 teáskanál sót és 1 kis pohár tejfölt. 2. Hozzáadunk 25 dkg lisztet és 1 te...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz