50 dkg darált háztartási keksz, 5 ek kakaópor, 3 ek baracklekvár, 1 ek rum, 5 dkg vaj, 5 ek porcukor, 3 dl tej.
+ 3 dl tej, 3 ek liszt, 1 tk vanília kivonat, 5 ek porcukor, 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék.
+ 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj.
A krémhez a lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm.
Ha kihűlt ízesítem a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak . Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20x30-as lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe teszem, erre kenem a krém felét, ráfektetem a második lapot, majd a maradék krémet végül a harmadik lap következik.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére.
Néhány órára a hűtőbe teszem, majd kockákra vágva tálalom.
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra 2. Vágjuk le az alma felső negyedét 3. Egy fagyis kanállal vájjuk ki az alma közepét 4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól láth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztát 3 fele osztjuk 2 marad sárgájával. 1 cipóhoz adunk kakaóport és egy pici tejfölt. Mind a 3 lapot nagy méretű tepsi hátlapján kisütjük. Krém: 2cs vaniliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy edényben, majd az egészet kezdjük el forralni közepes lángon addig, míg a tejszínes krém buborékozni nem kezd. Ezután vegyük le a tűzről, keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű