Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
Tejfölbe élesztő + cukor elkeverjük kicsit megmelegítjük és hagyjuk felfutni.Liszt + margarin összemorzsolni. => ebbe tesszük az élesztős cuccot + felvert tojások 3/4 része + só +...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejjel,cukorral felfuttatjuk majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet melyhez hozzáadtuk a sót. Az elkészült tésztát 1 órát kelesztjük. Ha megkelt deszkára borítjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba beletesszük a lisztet. A 1 dl langyos tejbe teszünk csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis „fészket” teszünk és bele öntjük a cukros langyos tejet. A tejbe belemorz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA még langyos krumplit összekeverjük a vajjal és a sóval, majd kihűtjük. Belegyúrjuk a lisztet, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű