menu

Családireceptkönyv.hu

Kosárka (Diós kosár)


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 45-50db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 10 dkg vágott dió
- 3 tojás sárgája
- tej (kb 1/2 dl)

Töltelék:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukorral
- 15 dkg sárgabarack lekvár

Tetejére:
- Katica csoki
- 3 dkg margarin

Elkészítés:


A tészta alapanyagait összegyúrjuk, először a lisztet és a margarint óvatosan összedolgozzuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk, ezután egy fél órára állni hagyjuk. Majd diónyi nagyságú gombócokra szedjük és egyesével a formába nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük 180C-on (alul-felül-légkeveréssel).

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd ha kihűlt hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt.
A tölteléket a kosárkákba töltjük, majd elkészítjük a tetejére a csoki mázat.

A Katica csokit a margarinnal gőz felett megolvasztjuk, majd óvatosan a süteményekre kenjük.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvalekváros marcipános süti
Szilvalekváros marcipános süti

A tojást egy tálba ütjük és hozzáöntjük a porcukrot. Kikeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a tejet, elkeverjük. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a cu...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chokito
Chokito

Elkészítés: Először egy tepsit kibélelünk ostyalappal. A Rámát felolvasztjuk, a zselatint a vízzel elkeverjük. A cukrot és a kakaót összekeverjük a margarinnal és a zselatinnal ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött palacsinta
Töltött palacsinta

1. A szokásos módon picit vastagabb palacsintatésztát készítünk és kb. 8 db-ot sütünk. 2. Az első palacsintát egy kerek jénai tálba teszem és megkenem sárgabarack lekvárral, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos tekercs
Mákos tekercs

A tölteléket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk