2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk
A házi, főzött csokoládékrémnél nincs is finomabb! A tortalapok és bármilyen sütemény sokkal finomabb, ha valódi csokoládékrémmel készüTipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Elsőként a kekszeket kirakom egy nagy gáztepsi aljába. Kevés tejjel a három pudingport habverővel csomómentesre keverem, felöntöm a maradék tejjel, belekanalazom a cukrot és hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához valókat összekeverem és közepes tepsibe piskótát sütök belőle, ( 25 x 35 ) 180 fokon 20 - 26 perc alatt , kihütöm .a krémhez felforralok 6 dl tejet, a maradékba keverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém 3 doboz krémes túró [3*25 dkg] 10 dkg vaniliàs porcukor Citromhéj Citromlé Ezeket jó habosra kikeverjük 250 ml habtejszint zselatinfixel keményre felverni és hozzàkevern...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Közepes