50 dkg rózsaszirom,
50 dkg cukor,
2 citrom leve,
1 ek. rózsalikőr.
A rózsaszirmokat leöblítjük, és a szirmok tövénél lévő sárgásfehér részt letépjük. 3 dl vizet felforralunk, beletesszük a rózsaszirmokat, és öt percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, 25-30 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a rózsalikőrt, és forrón üvegekbe töltjük, az üvegeket lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Télen nagy sikerünk lesz ezzel az igazi különlegességgel.
Aki a cukrot sokallja az az almás, cseresznyés megoldást válassza.
Fűben. Fában. Természet Kincsestára
Oldal (kedveled) · 20 órája, Budapest közelében ·
Én először Bulgáriában kóstoltam RÓZSA LEKVÁRT..
Aztán tavaly mivel rengeteg illatos rózsám volt, és sajnáltam őket mikor kezdtek lehullani a szirmok..
Épp cseresznye lekvár projekt közepén jártam, mikor egy merész gondolattal a cseresznyét összefőztem a megmosott illatos rózsaszirmokkal..
Mondanom sem kell hogy valami döbbenetesen finom és különleges csemege kerekedett ki belőle.. :)
Van aki almával főzi össze.. én még nem próbáltam, de talán az idén..
Most egy olyan receptet hoztam nektek ami csak sziromból készül..
De a variációk számtalanok ebben az esetben is..
A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElőkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű5 l víz 6 dcl 20% ecet 6 púpos evőkanál só 70 dkg kcukor babérlevél,bors,mustármag,koriander, minden hozzávalót nagy fazékba rakok hogy feltudjam főzni( mindig próbálom előre e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát meg mossuk és a csumákat, hibás részeket eltávolítjuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Majd botmixerrel pürésítjük. Végül szitán átpasszírozzuk így a paprika héja fenn ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű