600-700 g sertés-, szárnyas- vagy bárányhús ( itt sertés lapocka )
2 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál tejföl
pirospaprika
só, bors, tárkony
A krumpligombóchoz
1 nagyobb krumpli
2-3 evőkanál liszt
1 tojás
szerecsendió
só
petrezselyemlevé
Elkészítés
A hagymát apróra, a húst kockákra vágjuk. A zöldséget és a petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, pirospaprikát szórunk rá, rádobjuk a húst.
Felengedjük vízzel. Beletesszük a zöldségeket is és sózzuk.
A gombóchoz megfőzzük a krumplit, összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót, szerecsendiót és az apróra vágott petrezselyem levelet.
Kanállal alaposan összedolgozzuk.
Ha a hús teljesen puha, vizes kézzel gombócokat formázunk, és óvatosan a levesbe eresztjük őket.
Ha feljönnek a leves felszínére, már meg is főttek.
Egy merőkanálnyi levesben elkeverjük a tejfölt és a leveshez adjuk.
Ha még kell sózzuk. A borsot és a tárkonyt csak a főzés végén adjuk hozzá, hogy ne veszítsék el az illatukat.
Olajon megpirítom a zöldségeket, hagymát majd a burgonyát. Megszórom egy kanál liszttel, őrölt paprikával, majd felöntöm vízzel. Ízesítem fokhagymával, sóval, borssal. Készre főzöm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS 1. Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a madársalátát vagy fejes salátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt z...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, majd a felkarikázott sárgarépát és gyökeret. Kevergetve 3-4 percig dinszteljük, és hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű