30 dkg. liszt,
4 db. alma nagy lyukú reszelőn reszelve.
2 db. tojás,
2 ek. cukor,
1 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tk. fahéj,
Olaj a sütéshez.
lekvár, v. dzsem.
A lereszelt almához adom a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, a cukrokat, fahéjt és jól összegyúrom. Kanállal forró olajban mindkét oldalát kisütöm. Lekvárral, ill. dzsemmel tálalom.
Reszeld le az almát! A levére is szükséged lesz, ki ne nyomkodd! Keverd bele az összes hozzávalót a reszelt almába! A tetejét is szórd meg dióval! Én őzgerincformában sütöttem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejben feloldunk 5 ek cukrot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Egy tálba összetö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaós töltelék: 3 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor + 1 tojás a lekenéshez jégcukor a díszítéshez Elkészítés: A lisztet a dagasztótálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a borsot, majd ezt a keveréket vegyítsük a liszttel, a szódabikarbónával a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű