menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves csipetkével-babgulyás


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



száraz bab, 50 dkg.
sárgarépa,-ízlés szerint
zöldség,
zeller,
petrezselyem zöld,
zeller zöld,
5 gerezd fokhagyma,
1db paradicsom,
3 db burgonya,
pirospaprika,
só,
bors,
ételízesítő,
liszt.
olaj.

Elkészítés:



A babot előző este beáztatni, majd másnap leönteni róla a vizet, egy edénybe tenni és felönteni jól vízzel. A zöldségfélét megtisztítani és felkarikázni majd a levesbe tenni. Hozzáadni még a petrezselyem és a zeller zöldet, a paradicsomot, a burgonyát. Ízesíteni a sóval és az ételízesítővel, majd felforralni. Ha már elkezdett forrni, akkor mérsékelni a lángot és addig főzni ameddig a bab és a zöldségek teljesen megpuhultak.
A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készíteni, majd belenyomni a fokhagymát és pirospaprikával megszórni. Kicsit hagyni hűlni, majd levest szedni rá, jól elkeverni és állandó keverés mellett a forrásban lévő leveshez önteni. Megvárni amíg újra forrni kezd és ekkor beletenni az előzőleg elkészített csipetkét.
Csipetke.
2 db. tojásból, egy csipet sóból és annyi lisztből, hogy egy közepes keménységű tésztát kapjak, egy gombócot gyúrok. Ebből lecsipkedve egy-egy darabot belisztezve apró csipetkéket csipedek. Folytatom, amíg a tésztából van.
Szép lassan addig főzni tovább amíg a csipetke is készre fő.
Beleönteni a kész pörköltet és kész a babgulyás.

Bableves csipetkével-babgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával cipóban
Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával cipóban

A tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borscs (orosz céklaleves)
Borscs (orosz céklaleves)

A húst és a csontot megmossuk, 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadunk 1 babérlevelet, ízlés szerint sót, 6-8 szem borsot és a fokhagymát, majd lassú, gyöngyöző forral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyagombóc leves
Burgonyagombóc leves

A burgonyákat héjában megfőzzük. Kevés zsíron megpároljuk a felszeletelt hagymát, rádobjuk a többi aprított zöldséget, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

Lehetőleg kuktában készítem el ezt a levest. A hagymát kevés zsiradékon megpirítom, megszórom pirospaprikával, majd a kockára vágott húst a csonttal együtt, a babot és a zöldsége...

Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk