8 szelet karaj,
liszt,
tojás,
8 db. burgonya,
fűszerkeverék,
fokhagyma,
étolaj a sütéshez.
A karaj szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd megszórjuk fűszerkeverékkel.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A felvert tojásba átnyomott fokhagymát keverünk.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a tojásba mártjuk és a reszelt burgonyában jól belenyomkodjuk. Bő olajban lassú tűzön szép pirosra sütjük. Tetszés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk.
1. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. 2. A rizst úgyszintén megfőzzük vagy megpároljuk (ahogy szoktuk). 3. Egy kis olajon megpirítom az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, erőteljesen borso...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst alaposan megmostam majd papírtörlővel szárazra töröltem. Éles késsel kb. 1 centinként bevágtam, de nem vágtam át a húst, az alsó része egyben maradt. 2 evőkanál sertészsírt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA megforrósított olívaolajba beletesszük a darált húst. Pirítjuk, míg kevés színt is kap. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tisztított, kisebb kockákra vágott burgonyát. Kb. 100 m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű