Csirkemájpörkölt:
1 kg. csirkemájat megtisztítok, levágom róla az esetleges, mócsingokat, majd alaposan megmosom és lecsöpögtetem.
2 közepes fej vöröshagymát megpucolok, megmosom, apró kockákra vágom.
Egy lábasba 2-3 ek. olajat öntök, beleteszem a felaprított hagymát, és lassú tűzön üvegesre sütöm.
1 ek. őrölt pirospaprikát teszek a hagymára, jól elkeverem, és már öntök is rá egy kis vizet. Nyáron 2 paradicsomot és 2 paprikát szoktam belefőzni (felaprítva vagy cikkekre vágva), télen pedig saját eltevésű lecsóból adok hozzá 5-6 kanállal. A nyers zöldségekkel 10-15 percig rotyogtatom, az eltett lecsóval elég 5 perc.
Ekkor teszem a lábasba a májat. Jól megkeverem, míg mindenhol színt kap, aztán felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt kis lángon főzöm kb. 20 percig. Ha már jónak látom a májat, akkor keverek hozzá 1 tk. sót (korábban nem szabad, hogy ne keményedjen meg a máj), ezzel még 1 percig főzöm, aztán elzárom a gázt. Tálalás ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánok.
Csirkemájpörkölt:
1 kg. csirkemájat megtisztítok, levágom róla az esetleges, mócsingokat, majd alaposan megmosom és lecsöpögtetem.
2 közepes fej vöröshagymát megpucolok, megmosom, apró kockákra vágom.
Egy lábasba 2-3 ek. olajat öntök, beleteszem a felaprított hagymát, és lassú tűzön üvegesre sütöm.
1 ek. őrölt pirospaprikát teszek a hagymára, jól elkeverem, és már öntök is rá egy kis vizet. Nyáron 2 paradicsomot és 2 paprikát szoktam belefőzni (felaprítva vagy cikkekre vágva), télen pedig saját eltevésű lecsóból adok hozzá 5-6 kanállal. A nyers zöldségekkel 10-15 percig rotyogtatom, az eltett lecsóval elég 5 perc.
Ekkor teszem a lábasba a májat. Jól megkeverem, míg mindenhol színt kap, aztán felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt kis lángon főzöm kb. 20 percig. Ha már jónak látom a májat, akkor keverek hozzá 1 tk. sót (korábban nem szabad, hogy ne keményedjen meg a máj), ezzel még 1 percig főzöm, aztán elzárom a gázt. Most tésztát főztem ki hozzá, de nokedli, tarhonya, rizs stb is lehet.
Jó étvágyat kívánok.
A csirke combokat, mellét alaposan megmossuk. A csontok mentén bevágjuk a húst. Kissé kilapítjuk, majd fűszerezzük. Egy tálba tesszük, olajjal lelocsoljuk. 4 órára, de legjobb,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, légkeverésen. A fűszereket összekeverjük egy tálban, és a szárazra törölt és vajjal alaposan átkent csirke minden részét megszórjuk és bedörzsöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot kikeverjük a hozzávalókkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A 4 szelet csirkemell steaket jól megsózzuk, borsozzuk, egy tepsibe fektetjük, majd rákanalazzuk a fűszeres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét feldarabolom, megsózzuk, majd 1 órát állni hagyom. 2. Utána, paprikás lisztbe forgatom. 3. Teflon tepsibe, szorosan egymás mellé rakom a csirkedarabokat. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz