A tésztához:
6 tojás,
6 evőkanál kristálycukor,
5 evőkanál finomliszt,
1 púpozott evőkanál kakaópor,
3 dkg olvasztott vaj
A csokoládékrémhez:
2 dl zsíros főzőtejszín,
20 dkg kristálycukor,
4 evőkanál keserű kakaópor,
20 dkg vaj.
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé.
2 dl. Hulala habtejszín.
A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Az olvasztott vajat belecsurgatjuk. Egy 23 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A forma oldalát is bevonjuk a papírral, majd megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd 3 részre vágjuk.
A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve fölforraljuk, és belekeverjük a kakaót. A puha (szobahőmérsékletű) vajat habosra keverjük, és a kihűlt kakaós tejszínt apránként hozzáadjuk.
A csokoládékrém nagy részét a tortalapok közé töltjük, a maradékot a torta oldalára és tetejére kenjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon, azután a tetejét és az oldalát is bevonjuk a közben felolvasztott csokoládéval. Amikor ez a bevonat is megdermedt, a felvert habtejszínnel a tetejét csillagcsöves habzsákból feldíszítjük.
Jó étvágyat kívánok.
A kekszet törd össze vagy daráld le, majd keverd hozzá az olvasztott vajat. Egy 22-24 centi átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen terítsd szét benne a keksze...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűLiszt és vaj a kapcsos tortaforma kivajazásához. 1. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőgéppel habosra keverem hozzáadom a rumot és jól elkeverem vele. 2....
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra és világosra keverjük. A lisztet, kakaóport és sütőport beleszitáljuk a tojásos habba, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és óvatosan összekeverjük. S...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes7 tojásból kakaós piskótát sütök. 1 nagyobb magozott meggybefőttet leszűrök, a levéhez annyi vizet adok, hogy 6 dl legyen, majd 2 pudingporral és 3 ek cukorral felfőzőm. Mikor ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű