Tésztája:
50 dkg. liszt,
25 dkg. margarin,
1 cs, sütőpor,
10 dkg, porcukor,
4 db. tojás sárgája.
Töltelék:
25 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
1 db.citrom reszelt héja, rum, vagy aroma ízlés szerint,
4 tojás fehérje,
egy kanál barack lekvár.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig .A tojás fehérjét felverem és hozzáadom fakanállal a diót, porcukrot, rumot, citromhéjat és a baracklekvárt. A kosarakat ezzel a masszával jó félig töltjük meg. A tetejére én szoktam egy gerezd diót beleszúrni és úgy sütöm meg. Ebből az adagból kb. 27-28 db. lesz.. Ez az alaprecept, ezt dupláztam így lett 56 db. diós kosár.
Jó étvágyat kívánok.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat simára keverjük az édesítővel, a tojással, a vaníliával, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A masszából diónyi golyókat sodrunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt gyümölcsöket egy tálba rakjuk és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszchipset egy forró, száraz serpenyőbe szórjuk és rázog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverem a tojások fehérjét kevés cukorra NEM kőkemény habnak, külön felverem a sárgáját a vízzel és a többi cukorral, majd a fehérjéhez keverem. A végén beleforgatom a lisztes, sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű