Grillcsirke-házilag.
1 egész csirke,
2 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál lestyán,
1 evőkanál koriander,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál rozmaring,
1 csésze olaj,
só.
Elkészítés:
A fentebb leírtak mellett szükséged lesz egy sörösüvegre, ezen fog ülni és sülni a csirke. Miután jó alaposan átmostad a szárnyast, tedd félre. A fűszereket keverd el az olajjal, törd bele a fokhagymát, és tegyél bele sót is. Az így kapott páccal jó alaposan dörzsöld át a csirkét, kívül-belül, amennyire tudod. Ha mindezzel megvagy, ameddig csak lehet, hagyd pácolódni, a legjobb, ha egy éjszakán át lezárt dobozban vagy fóliában pihen, akkor alaposan átjárják az ízek.
Amikor úgy érzed, kész a sütésre kösd össze a lábait, fogd az üres sörösüveget, tölts bele vizet. Húzd rá az üvegre a csirkét, majd tedd egy mélyebb falú tepsi közepébe, a tepsibe önts vizet, és nem előmelegített sütőben, 180 fokon kezdd el sütni. 1,20 dkg.-os csirke kb 80-perc alatt készül el. Az utolsó 20 percben tekerd feljebb a hőfokot, hogy a szárnyas szépen megpiruljon.
Jó étvágyat kívánok!
1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evőkanál olajat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakat hideg vízben alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Leitatjuk a felesleges vizet róla és meghintjük fűszersóval. A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, és nagyjából e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a csirkemelleket, 2x2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is. Egy masszát kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelszeleteljük a májat, a hagymát, félbe vágjuk a szilvát. Pici lyukat vájunk a májba belenyomkodjuk a szilva darabokat és a fokhagymát, majd körbetekerjük a baconnel. Jénait kio...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű