1.25 kg fejes káposzta
5 evőkanál étolaj
4 púpozott evőkanál kristálycukor
1 evőkanál só
feketebors (őrölt)
A tészta főzéshez
500 g tészta - fodros nagykocka (szárazon)
víz
étolaj
só
A fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk.
Lereszeljük.
Megsózzuk, kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet, amit ereszt.
Egy kicsi olajat melegítünk és rátesszük a cukrot, amit megpirítunk, megkaramellizáljuk.
Ehhez adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, és állandó keverés mellett barnára pirítjuk.
Majd megszórjuk őrölt borssal ízlés szerint.
Míg pirítjuk a káposztát, egy fazékban vizet forralunk, amibe megfőzzük a tésztát.
Ha megfőtt és a káposzta is készen van, leszűrjük a tésztát és a káposztához adjuk.
És készen is van a káposztás tészta! :)
Felteszünk forrni 4 liter vizet. A szalonnából levágunk 4 vékony szeletet (rajtuk hagyjuk a bőrt, különben nem kunkorodnak fel), és tarajosra bevagdossuk. A maradék szalonnát apró...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket a víz felével összekeverjük. A maradék vízből fokozatosan annyit adunk hozzá, amit még felvesz. Kézzel jól átgyúrjuk, majd kis korongokat formázunk belőle. Egy kony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzd meg, ez elég fontos momentum a jó minőségű végeredmény felé vezető úton. Lobogó, forró, enyhén sós vízben fogkeményre készítsd. A következő feladatok sem lesznek túl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű