Hozzávalók:
30 dkg. liszt,
15 dkg. vaj,
½ teáskanál só,
3 evőkanál cukor
80 ml hideg tej vagy víz.
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg körtebefőtt
kevés morzsa a tésztára
1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat. Amikor már morzsásra kevertük, akkor hozzáadjuk a 80 ml tejet és simára dolgozzuk. Fóliába csomagolva 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
Közben a körtebefőtt levével megfőzzük a pudingot. Amikor elkészült, akkor belekeverjük a körtebefőttet.
Amikor a tésztát elővesszük a hűtőből 5-10 percig pihentessük, majd egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a maradékot kör alakúra kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű piteformát. A tésztát villával megszurkáljuk, megszórjuk kevés morzsával, majd ráöntjük a pudinggal elkevert körtét és egyenletesen kitöltjük a belsejét.
A maradék tésztát kinyújtjuk és körte- illetve levélformákat szúrunk ki és ezzel díszítjük a süteményt. A díszítést lekenjük felvert tojással.
180 fokos sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok.
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 4 cipóra osztjuk, és vékonyra kinyújtva egyenként megsütjük. 180 fok kb. 8 perc A pudingot megfőzzük a tejjel és a liszttel, közben habosra k...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utánna főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal. Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarponéval, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű