1,5 kg. burgonya
1 fej vöröshagyma
olaj
50 dkg. tészta
1 ek. pirospaprika
só
bors
A krumplit megpucolom mosom, kockára vágom és felteszem főni.
Egy nagy fej hagymát olajon megfonnyasztok ha kész lehúzom és teszek bele pirospaprikát.
Amikor a krumpli megfőtt, leszűröm, sózom borsozom, a pirospaprikás hagymás olaj felét ráöntöm és összetöröm.
Közben a tésztának felteszem a vizet egy kis olajjal. Kifőzöm a tésztát, leszűröm és az összetört krumplira teszem, sózom borsozom.
A pirospaprikás, hagymás olaj másik felét ráöntöm és jól összekeverem.
Jó étvágyat kívánok
A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat jól összekeverem. Egy sűrű, de könnyen keverhető massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának felrakjuk a vizet forrni rakunk bele sót,ha forr kifőzzük a tésztánkat leszűrjük szilvalekvárral összekeverjük,pici olajjal és jénaiba rakjuk kicsit átsüssük.Porcukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, papírkendőn lecsepegtetjük. 2. Tálban felverjük a tojásokat, össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű