menu

Családireceptkönyv.hu

Kürtöskalács


Írta:

Elk. idő: 1,5-óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg.liszt,
5 dkg.cukor,
1 db.tojássárgája,
1 cs. vanilincukor,
2 dkg.élesztő, egy kevés tej.
só.

Elkészítés:


Elkészítés:
A hozzávalókból kevés tej hozzáadásával képlékeny tésztát gyúrunk. Fél óráig kelni hagyjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra szabdaljuk. A sütőfát megolajozzuk és rácsavarjuk a tésztát. Fém lemezt helyezünk a tepsi alá. Forró olajba helyezzük és pirosra sütjük. A sütőfáról lehúzzuk a kész kalácsot, és diós cukorba, fahéjas cukorba, vagy amibe szeretitek forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt az adagot én dupláztam.

Kürtöskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Mézes szilvalekváros rudak
Mézes szilvalekváros rudak

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Csokis kalács
Csokis kalács

Az élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, dagasztjuk, fél órán át kelesztjük A töltelék hozzávalóit habosra kavarjuk. A tésztát tetszés szerint elosztjuk. É...

Elkészítési idő: 1 ó 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Omlós, ízletes bejgli egyszerűen (bögrésen is)
Omlós, ízletes bejgli egyszerűen (bögrésen is)

1. Először a tölteléket készítjük el. Két kisebb lábasba belemérünk másfél-másfél bögre cukrot. 2. Ezekre óvatosan ráöntjük a vizet, majd közepes lángon melegíteni kezdjük, de egy...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Sós foszlós kalács
Sós foszlós kalács

A tejben elkeverek egy tk curkot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Tálba teszem a lisztet, a sót, a tojást, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, kidolgo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk