6 db. tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. porcukor,
fél cs. sütőpor,
lekvár vagy dzsem.
Elkészítés:
A hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felvert habot és sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütöm. Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharuhába feltekerem, egy kicsit úgy hagyom, majd leveszem róla a konyharuhát, és a piskótát megkenem a lekvárral, dzsemmel és visszatekerem.
Jó étvágyat kívánok.
A tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, kikeverjük, majd kanállal a forró olajban szaggatjuk. (Vigyázat nagyon gyorsan sül!) Ha megfelelően bőséges olajban sütjük (legalább félig ellepi a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházat, majd a kis lyukú reszelőn lereszelem. Az összes hozzávalóval összekeverem, lisztet, annyit adok hozzá, hogy nokedli tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű