0,5 kg tarhonya (ehhez ezt a fajtát jobban szeretem)
2 nagy fej vöröshagyma,
4-6 db nagy gerezd fokhagyma,
1 paprika,
1 paradicsom,
krumpli,
szalonna,
egy szál füstölt, csípős kolbász,
só,
bors,
csemege paprika,
A szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem kiolvasztani/dinsztelni.
Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg
szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,
a fokhagymát, paradicsomot, paprikát és
miután sült egy kicsit, felöntöm forró vízzel
és lefedve jó félig főzöm. A krumplit szintén nagyobb darabokra vágom, ezt a félig főtt tarhonyához öntöm,
(a vizet folyamatosan pótolom!) és teljes puhulásig főzöm.
Savanyúság természetesen kell hozzá.
Jó étvágyat kívánok
A káposztát nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben feltesszük párolni. Hozzáadjuk az őrölt köményt, és forrástól számítva kb. 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. Közben egy másik l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit zöldségpucolóval hámozd meg. Alaposan öblítsd le, majd nagy lyukú reszelővel reszeld tálba. Add hozzá a tojást és 5 púpozott evőkanál lisztet. Ízlés szerint sózd (kb. 3-...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű