1 kis pohár tejföl (2 dl)
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
reszelt citromhéj
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne.
1. A tojássárgákat a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. 2. Beletesszük a lisztet, majd óvatosan a tojásfehérjék keményre felvert habját, végül a tortadarát. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKifogom próbálni a tésztát kevert mézestésztával nem lapokkal .Tészta: Egy kisebb edényben a mézet és az olajat elkezdjük melegíteni, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve ara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fennt. a féladag bőséges a kistepsibe :)
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesKeverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű