20 dkg. étcsoki,
8 db. tojás,
20 dkg.vaj,
15 dkg. porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
15 dkg. kristálycukor,
1 cs. sütőpor,
20 dkg. liszt.
Máz és bevonás:
20 dkg. étcsoki, 70%
2-3 evőkanál olaj,
baracklekvár.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztottam.
A vajat habosra kevertem, majd hozzá adtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a kristálycukrot. Ezután a tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítettem. A tésztát a tortaformába öntöttem és megsütöttem. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy átsült-e. (Jól át kell sülnie, különben beesik a közepe a hűléskor!) Egy liszttel meghintett tálon hagytam kihűlni.
A kihűlt piskótát vízszintesen felvágtam három lapra. Az alsó lapot megkentem baracklekvárral, majd ráraktam a következőt, azt is megkentem, majd a felsővel lezártam a tortát. Kívülről is megkentem lekvárral és a hűtőben hagytam kicsit, hogy rádermedjen a lekvár.
Az étcsokit az olajjal gőz felett megolvasztottam, a tortát rácsra helyeztem és a közepére öntöttem a csokit. Kenőkéssel elegyengettem a csokit a tetején és az oldalán.
Díszíteni ezt a tortát nem szokták, én díszítettem habbal, amit egy kis égetett cukorral meglocsoltam, megszórtam egy kis tört dióval. Meleg vizes késsel tudjuk szépen szeletelni, hogy ne törjön a csoki.
Jó étvágyat kívánok!
1. A munkát a piskóta sütésével vagy vásárlásával kezdjük. Ezután tetejéről lapjában egy ujjnyi vastag szeletet levágunk, félretesszük. A nagyobb résznek a belsejét kiskanállal kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 16 evőkanál cukrot meglocsolunk 8 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. 2. Hozzáteszünk 16 evőkanál lisztet ,1 sütőport és a 8 tojás kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat a sóval habosra keverjük, kanalanként adagolva hozzá a vizet, majd a cukrot. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Vajazott, lisztezett tortaf...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEigelb mit 2 EL heißem Wasser schaumig schlagen, mit Eischnee und untergehobenem Mehl in der gefetteten Springform, Ø 26 cm, 15 Min. bei 200 °C backen. Für die Füllung: Gelatine e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű