/Tepsi: 35x30/
Tésztája.
10 db. tojás,
10 ek. liszt,
10 ek porcukor,
1 cs. sütőpor.
Krém:
2 cs. vaníliás puding-főzős,
1 cs. tejszínízű pudingpor-főzős
1l tej,
3 dl. Hulala cukrászhab.
cukor-ízlés szerint,
50 dkg. eper,
20 dkg. vaj,
10 dkg. porcukor.
Tetejére.
15 dkg. ét csoki,
4 ev. olaj.
A tészta hozzávalóiból egy piskótát sütök gáztepsiben, amit kihűlés után kettévágok.
Amíg a piskóta sül addig a vajat a porcukorral kikeverem, a pudingokat a leírás szerint megfőzöm, a cukrászhabot kemény habbá verem.
A már csak langyos pudinghoz keverem először a kikevert vajat, majd a habot is belekeverem.
A piskóta alsó lapját megkenem egy kis krémmel, hogy az eperszemek majd szépen beleragadjanak, telepakolom a félbevágott eperrel és a többi krémet rásimítom.
Ezután ráteszem a másik piskótalapot.
A csokit az olajjal olvasztom és elsimítom a tetején.
Jó étvágyat kívánok!
A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és a tojáshabot óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPiskota : A cukrot a tojassargakkal habosra kavarjuk A tojasfeherjet kemeny habba verjuk A cukros tojassargahoz hozzakeverjuk a vizet, a kakaot,majd felvaltva,a tojashabot es a...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes