menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkolifasírt


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)


Sütéséhez:
0.5 dl olívaolaj


Elkészítés:


1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
2.A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
3.A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.)
4.Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.


Sütéséhez:
1.Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:



költség: 600 Ft

Brokkolifasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Pirított rizs
Pirított rizs

A rizst szokásos módon megfőzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, lepirítjuk rajta az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, és rádobjuk a felszeletelt hagymát, chilipelyhet. K...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rántott karfiol
Rántott karfiol

A karfiolt rózsáira szedem és sós, vegetás vízben előfőzöm.Nem kell puhára,mert panírozásnál szét esik Leszűröm és azonnal panírozom Bő olajban kisütöm

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán rakott zöldség
Mediterrán rakott zöldség

A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük. Olívaolajat öntünk a tepsi vagy jénai al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÁNTOTT KELKÁPOSZTA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTVE
RÁNTOTT KELKÁPOSZTA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTVE

A kelkáposzta leveleket sós, köményes vízben leforrázom, és a vastag eret levágom laposra. Lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni (Ezt általában előtte este megcsinálom).A sajtot hasábok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk