4 bögre finomliszt (1 liter, bögre=2.5 dl)
4.2 dl kefir (3 pohár)
1 dkg élesztő
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt.
2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan.
3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki és szaggassuk ki.
4.Végül süssük ki forró, bőséges olajban. (Nem kell keleszteni.)
Kefirből a nagyobb ml-est szoktam venni, és az is bevált már, hogy egy picit hagyom a lakás melegében "éledezni", akkor könnyebb vele dolgozni. Sőt egy kis tenyérre kent olajjal is meg szoktam segíteni. Időnként virslivel töltve is sütöm, de az apró darabokra darabolt feta sajttal, félbe hajtva is eszméletlen finom. Ha kicsit több időm van, akkor keverek bele fokhagymát, vagy fokhagyma granulátumot.
Feltétnek én általában fokhagymás tejfölt és sajtot szoktam ajánlani. Jó étvágyat hozzá!
1. A tojásokat felverjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, és átkeverjük. 2. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és alaposan átkeverjük. 3. A pizzaformát kibéleljük sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eper aszalása asztali aszalógépben és villanysütőben is történhet. A gázsütő erre a célra alkalmatlan, mert a legkisebb hőfokon is megég, karamellizálódik a gyümölcs ahelyett, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edénybe rakj fel vizet forrni, majd a száraz alapanyagokat keverd össze először egymással, majd a 3 dl vízzel. Ez a massza összeáll, leválik az edény faláról, és utána...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű