200 g kovász
400 g víz
170 g graham liszt
100 TK rozsliszt
300 g BL 80 Szabó liszt
13 g só
20 g lenmagpehely
10 g napraforgómag
2 g köménymag
Előtésztát készítettem, mely 8 órát kelt. Az összes anyagot dagasztógépben megdagasztottam. Kétszer hajtogattam.
Formázás után 9 órát kelt 5 fokos hűtőben.
Öntöttvas edénybe sütöttem.A sütőt legmagasabb hőfokra vettem, ami nálam 275 fok. Betettem a hideg sütőbe. Fedővel sült 35 percig.
Fedő nélkül 200 fokon 30 percig, ebből 15 perc csak alsó sütés volt.
1128 g lett
Az előtészta hozzávalóit összekeverjük, letakarva 20 percig felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a "tészta" hozzávalóit, egyneművé kutyuljuk. Újra lefedjük, 20 percig kelesztjük. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűlangyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk kb. 1 evőkanál lisztet, és hagyjuk felfutni. Közben kimérjük az 50 dkg lisztet, majd hozzáadjuk a sót és az olajat, és kics...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAlle Zutaten zusammen in eine Schüssel geben und mit einem Löffel gut miteinander vermischen. Mit dem Löffel nun 12 gleich große Portionen abnehmen und auf ein mit Backpapier beleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű