menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos fehér kenyér Szabó lisztből 2017.08.04


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


260 g frissen etetett fehér kovász Szabó lisztből
480 g víz
800 g Szabó BL 80 liszt
17 g só

Elkészítés:


Előtésztát készítettem:
260 g kovászt, 480 g vizet, 400 g Lisztet a dagasztógép táljába összekevertem és 2 óra 30 percet kelesztettem.
Majd hozzáadtam 400 g lisztet és 15 percig dagasztottam a géppel, a sót az utólsó 3 percben adtam hozzá.
Dagasztás után 2 órát pihent, közben kétszer hajtogattam, és kétszer formáztam.
Szakajtóban kelt egy órát asztalon.
Sütőpapírral bélelt lemez kacsasütőben, hideg sütőben kezdtem sütni.
250 fokon sült fedővel 30 percet.
200 fokon fedő nélkül 30 percet.
200 fokon hőlégkeveréssel 5 percet.
1444 g lett

Kovászos fehér kenyér Szabó lisztből 2017.08.04

Kinek a kedvence ez a recept?


Lantos Sándorné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás naan
Fokhagymás naan

1 dl langyos vízben a cukrot és az instant élesztőt elkeverem, pár percre félreteszem, hogy teljesen feloldódjon a két alapanyag. A lisztet átszitálom egy edénybe és hozzáadom a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
203. Fokhagymás szendvics kenyér
203. Fokhagymás szendvics kenyér

a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,reszelt fokhagyma.... Dagasztani, a kelesztő tálba mindig öntök 3 cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
"Fehér kenyér"
"Fehér kenyér"

Az útifűmaghéjból és a vízből zselét készítünk (összekeverjük és állni hagyjuk pár percig). A liszteket és a keményítőt összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tangzhong - minden kelt tésztához!
Tangzhong - minden kelt tésztához!

65 fokra felmelegítem keverve Ha a fakanállal meghúzom a tésztát és látom a lábos alját, akkor készen van. Lehűtve rakom mindenféle kelt tésztába. Foszlós, puha lágy lesz a tész...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk