menu

Családireceptkönyv.hu

Félbarna kovászos kenyér aszalt paradicsommal


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


140 g fehér kovász
350 g víz
20 g tejsavó
150 g graham lisz
100 g TK rozslisz
250 g BL 80 Szabó kenyérlisz
20 g burgonyapehely
20 g őrölt lenmag
5 g őrölt fekete köménymag
30 g aszalt paradicsom
12 g só

Elkészítés:


Előtésztát készítettem:
140 g kovászt,350 g vizet, 150 g graham lisztet, 100 g rozslisztet, 20 g burgonyapelyhet összekevertem, és 6 órát kelesztettem.
Ezután a többi hozzávalót is hozzákevertem és géppel dagasztottam . A sót és az aszalt paradicsomot csak a vége felé tettem a tésztához
Dagasztás után kétszer hajtogattam és kétszer formáztam, majd hűtőben kelesztettem 6 óra 30 percet. Reggel 2 óra 30 percet kelt konyhapulton. Sütőpapírral bélelt öntöttvas edénybe tettem bevágás után. Hideg sütőben kezdtem sütni. 275 fokon/ ez nálam a legmagasabb hőfok/ alsó+felső lángon 35 percig fedővel,
200 fokon alsó lángon fedő nélkül 15 percig
200 fokon alsó+ felső lángon 15 percig
Nagyon finom, könnyű, puha lett.
1 kg
2017.09.17-18

 Félbarna kovászos kenyér aszalt paradicsommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fehér kovászos kenyér Pataki kenyérsütőben
Fehér kovászos kenyér Pataki kenyérsütőben

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
cukkini ­vekni
cukkini ­vekni

Így készítsd: A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le és sózd be. A finomra vágott hagymát dinszteld meg egy kis olajon. A tojásokat keverd ki az olajjal, add hozzá a sütőport...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadélesztős-kovászos kenyér
Vadélesztős-kovászos kenyér

A liszteket összekeverjük a sóval, 1 bögre teljes kiőrlésű aktív vadkovásszal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ne túl lágy tésztát kapjunk. Kézzel vagy géppel bedaga...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kartoffelbrot vom Blech
Kartoffelbrot vom Blech

Alle Zutaten zu einem festen Teig verkneten und abgedeckt im Kühlschrank 3 Stunden ruhen lassen. Den Teig auf einem gefettetem Backblech ausrollen, mit einem Kochlöffel Löcher i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk