menu

Családireceptkönyv.hu

Perui Egészben Sült Csirke Zöld Szósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirke:
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt Római kömény
1 evőkanál őrölt édes paprika
2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt Feketebors
1/2 teáskanál morzsolt, szárított oregano
1 evőkanál Olíva olaj, extra szűz
1 evőkanál desztillált ecet
1 citrom (reszelhető héjú)
1 közepes Vöröshagyma, szeletelve
1 egész csirke
Zöld Szósz:
2 db egész Jalapeno Paprika, vagy helyettesítője
2 dl friss Koriander zöld, vagy helyettesítője
2 gerezd fokhagyma
1 dl majonéz (light)
1 lime leve, vagy citrom leve
1 teáskanál desztillált ecet
2 evőkanál extra szűz Olíva olaj
só és bors

Elkészítés:


Egy kisebb tálban keverd össze a fűszereket: fokhagyma, római kömény, paprika, oregano, só, feketebors. Öntsd hozzá az ecetet és a citrom levét és a reszelt héját.
Mosd meg a csirkét, ha van rajta toklász, csipesszel húzgáld ki ezeket. Tiszta konyharuhával töröld szárazra. Helyezd a csirkét a szeletelt hagymaágyra egy tűzálló tálban.
Jól dörzsöld be a fűszerkeverékkel a csirkét kívül is, belül is. Kösd össze a lábait húskötözó spárgával. Takard le és tedd a hűtőbe legalább 4 de akár 24 órára is. Ha ebédre szeretnéd, akkor előző nap este végezd el azt a folyamatot.
Sütés előtt vedd ki időben a hűtőből, hogy újra szobahőmérsékletű legyen, mert ha túl hideg, a külseje hamarabb kész lesz, míg a belseje nyers még. A sütőt melegítsd elő 225 C°-ra.
Süsd a szárnyast 15 percig így, majd a felgyülemlett szafttal öntözd meg. Csökkentsd a hőt 190 C°-ra, és süsd tovább 45-60 percig, vagy ameddig a beleszúrt hústű könnyedén áthatol a vastagabb részein, és átlátszó tiszta lé csorog a lyukból. Ha van húshőmérőd, akkor a combba beszúrt hőmérőnek 74-75 C° kell mutatnia.
A készre sült csirkét takard le alufóliával és hagyd pihenni egy pár percig. Tálald rizzsel, az eredeti ízek kedvéért főtt babbal.
Amíg a csirke sül, készítsd el a Zöld Szószt. Turmixold össze a friss zöld Jalapeno paprikákat (ha nincs, akkor zöld kalifornia vagy más zöld paprika is megteszi), a friss koriander zöldjét (ha nincs, akkor friss petrezselyem zöldjét), fokhagyma gerezdeket, lime levet (ha nincs, akkor citromlevet), ecetet alaposan. Magas fordulaton turmixolj, hogy selymes legyen az állaga. A turmix legalacsonyabb fordulatán, fedelét levéve, lassan, vékony sugárban öntsd hozzá az olíva olajat is. Sózd, borsozd. A fel nem használt szószt hűtőben tárolhatod akár egy hétig is.
Jó étvágyat!

Perui Egészben Sült Csirke Zöld Szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi pulykatokány recept
Bakonyi pulykatokány recept

szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Elkészítés: A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Brokkolis csirkemell recept
Brokkolis csirkemell recept

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk. A tejszínt, a tojást, a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hortobágyi húsos gombóc
Hortobágyi húsos gombóc

A tésztához 500 g karfiol 100 g szezámliszt 20g utifűmaghéj 1 ek libazsír 1 kávéskanál só A morzsához 1 ek libazsír szezámmag egy kevés liszttel összekeverve 100 g sül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Rizses csirkemell
Csirkemell - Rizses csirkemell

1. Kis olajon a csirkemellet megpirítom, majd egy tányérra kiszedem. 2. Ebben az olajban megdinsztelem a csíkokra (vagy kockára) vágott hagymát és fokhagymát. 3. Mikor a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk