menu

Családireceptkönyv.hu

Baconba göngyölt pulykamell csíkok


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg. pulyka mell filé
12 szelt bacon
1 doboz (250 g) zöldborső
2 tasak rizs

Pácoláshoz:
1 dl. olaj
1 tk. színes őrölt bors
1 tk. őrölt kakukkfú
1 mk. őrölt gyombér
1 tk. só

Elkészítés:


A pulykamellet 12 csíkra darabolom. beleforgatom a páclébe, utána belegöngyölöm egyenként 1 szelet szalonnába. Szorosan, zárható műanyag dobozba teszem, a maradék páclevet ráöntöm. Hűtőben 1-2 napig pácolom.
Sütés: a tepsibe 1 dl vizet , és 1 dl. olajat öntök, beleteszem a húsdarabokat és ráöntöm a páclevet is. 200 fokon alufóliával lefedve 30 percig sütöm, majd a fóéiát levéve légkeveréssel 10 perc alatt megpirítom.
Közben a rizst megfőzöm, a kész rizshez keverem a zöldborsót, sózom, picit borsozom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csirkemell filéből is készíthető. Bacon helyett a füstölt szalonna is finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Borzas csirkemell
Borzas csirkemell

A húst 4-5 ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. A krumplit durván lereszeljük, a hagymát kockára aprítjuk, az 1 tojással, tejjel és liszttel sűrű (majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Fokhagymás csirkecomb, parajos gerslivel
Fokhagymás csirkecomb, parajos gerslivel

A csirkét megmossuk, megtöröljük, fűszerezzük és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük az olivaolaj, és a méz keverékével, kevés vizet csorgatunk mellé, foliával letakarjuk és 180...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Gombás ragus csirkemell
Gombás ragus csirkemell

A csirkemellet felszeleteltem, sóztam, borsoztam, összetekertem, egy rudat formáltam, fehér cérnával összekötöttem és olajjal kikent tepsiben fólia alatt megsütöttem, kihűtöttem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gyros
Gyros

Marinád Az összes hozzávalót egy kis tálkában összekeverjük. Gyros A marinádba rakjuk a húsokat, majd hűtőben minimum 20 percet állni hagyjuk, de természetesen m...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk