menu

Családireceptkönyv.hu

Baconbe göngyölt datolya (Souvlaki)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag aszalt datolya
1 csomag Bacon szalonna
fokhagyma
vöröshagyma

nyárs/fogpiszkáló

Elkészítés:


1, A datolyaszemeket langyos vízzel leöblítjük.

2. A datolyákat baconbe tekerjük

3. A felöltöztetett datolyákat nyársra tűzzük, a szemek közé ízlés szerint fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, hagymát tűzdelünk.

4. A szalonnába tekert datolyát serpenyőben ropogósra sütjük, párolt rizzsel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Souvlaki (σουβλάκι) a görög “souvla” vagyis nyárs szóból ered, ma a nyársra tűzdelt húst nevezik Souvlakinak, amely vendéglátóhelytől függően grillezett zöldségeket is tartalmaz. Itthon rablóhúsnak, sasliknak is nevezik a szuvlakit.

Még pikánsabb lehet, ha mandulát teszünk a datolyába. (Félbevágjuk a datolyát és mindegyik félbe teszünk egy-egy mandulát.)

Baconbe göngyölt datolya (Souvlaki)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Krémes csirkés tészta
Krémes csirkés tészta

A csirkemellet felkockázzuk és a fűszereket rászórjuk. Jól átkeverjük, hogy mindenhol jó fűszeres legyen. Egy nagyobb lábosba felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a húst és keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roxána
Székelyáposzta
Székelyáposzta

Pörkölt alapot készítünk a hússal. Káposztát össze vágjuk és megmossuk majd össze főzzük a pörkölttel. Vízzel felöntjük majd össze forraljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lilahagymás tojáskrém
Lilahagymás tojáskrém

A tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májkrémmel töltött rántott gomba
Májkrémmel töltött rántott gomba

A gombákat megmosom, majd a szárukat kitördelem, összevágom. A hagymát finomra aprítom, kevés olajon puhára párolom. Hozzáadom az apróra vágott gombaszárat, sózom, borsozom, majora...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk