- 1 nagy tök (kb 1,5-2 kg)
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
A rántáshoz:
- 1-2 ek olaj
- 8 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- Ecet, cukor
- A tököt előző este megpucoljuk, legyaluljuk, besózzuk. Hűtőbe tesszük
- Másnap kicsavarom a tököt, a levét félre teszem.
- Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk.
- Levesszük a lángról, rászórjuk a lisztet és a kicsavart tököt. Alaposan összekavarjuk a tököt a liszttel.
- Kevés (!) vízzel felöntjük. Közepes lángon, gyakori kavargatás (!) mellett felforraljuk. Ekkor még nagyon sűrű. A tök sós levéből hozzáteszünk annyit, hogy jó ízű legyen
- Beletesszük a tejfölt
- Fővés végén figyeljük, hogy milyen a főzelék állaga, és ha még elbír a kicsavart léből, akkor azt hozzáadjuk.
- A vége fele ecetezzük, cukrozzuk
- Apróra vágott kaprot szórunk rá, de azzal már nem főzzuk, cask lefedjük, és hagyjuk állni egy órát
- Megfuttatás: üveges lesz a hagyma
- Amikor felrakjuk a tököt főni, akkor nagyon könnyen odaéghet, tehát sokat kell kavargatni. Esetleg vaslapot lehet alátenni.
Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük, és felengedjük anny...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKezdetben minden főzeléket krumplival sűrítünk, majd lassan a liszteket is be lehet iktatni, de egyéves korig csak vizes habarás vagy szárazon pirított rántás formájában. (A lisztf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírjára süssük ki a szalonnakockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt a serpenyőben megpirítjuk. Készítsünk pörköltalapot, tegyük bele a zöldbabot és pároljuk puh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borsót a fokhagymával egy pici olajon elkezdjük párolni majd felöntjük vízzel. Sóval, cukorral ízesítjük. 2. Kb 15 perc főzés után tejfölbe kevert liszttel behabarjuk. 3. To...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű