- 8-10 közepes paprika
- kb 40 dkg darált sertéscomb
- 8 dkg rizs
(- esetleg egy kisebb tojás)
- só, bors, vegeta
Paradicsomszósz
- 1 ek olaj
- 4-5 ek liszt
- 2 doboz kecskeméti paradicsompüré (az tartósítószer mentes, 1 doboz az 140 gramm, vagy kisebb, akkora, mint egy májkrém)
- Összekeverem a darált húst a rizzsel és a fűszerekkel
- Megtöltöm vele a kicsumázott paprikákat. Nem kell nagyon tele tölteni, mert nőni fog a rizs
- Lábosba rakom és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Nem túl sokat, mert kifő akkor az íze, meg a hús leve
- Először felforralom, majd kis lángon, lassú forrásban tartva kb 1-1,5 órán át főzöm
Paradicsomszósz elkészítése:
- Az olajon megforgatjuk a lisztet, de nem barnítjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg paradicsompürét. Adunk hozzá egy kis vizet is a paprika levéből, szűrőn át. Amikor felforrt, a paprika levéből (megint szűrőn át) annyit öntünk hozzá, hogy nem túl sűrű, szószos állaga legyen.
- Amikor a szósz elkészült, akkor belerakjuk a paprikákat.
- Ha marad leve a paprikának, akkor az jó alaplé bármilyen leveshez
Dédike tett bele tojást, de az keményíti.
EM 175 fok Tepsibe zsír, rá a kolbász, 1 dl víz Kissé megszurkálni hústűvel (no villa!) 20 perc sütés Megfordít Újabb 15 - 20 perc sütés Ezután a zsír többségét leönt róla 1...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA húsokat sózom, borsozom, majd a morzsába forgatom, utána a tojásba és végül a lisztbe. Forró olajban aranyszínűre sütöm. A tepsibe a 2 leves kockát elmorzsolom, a vizet beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes