menu

Családireceptkönyv.hu

Balzsamos-narancsos céklasaláta kecskesajttal


Írta:

Elk. idő: 85perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 db cékla (nyers)
20 g eritrit
2 teáskanál balzsamecetkrém
10 g kókuszzsír (kókuszolaj)

bors - fekete (tört)
30 g rukkola
1 db narancs
20 g dió (egész)

Elkészítés:




A céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.

A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpenyőben.

Rádobjuk a céklát, az eritritet, kicsit összepirítjuk kb. 1 perc alatt.

Sózzuk, borsozzuk.

Ráöntjük a balzsamecetkrémet - sima balzsamecet is megfelel, csak jó minőségű legyen! -, majd összeforraljuk.

Meghámozzuk, és összevágjuk a narancsot úgy, hogy a hártyát nem vágjuk bele.

A megmosott rukkolára rátesszük a céklát, a narancsszeleteket, és a diót. Végül a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot is.

Balzsamos-narancsos céklasaláta kecskesajttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Virslis – majonézes lencsesaláta
Virslis – majonézes lencsesaláta

a lencsét sós, babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a póréhagymát szintén karikázzuk fel. A majonézt keverjük el a tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
ezersziget öntet
ezersziget öntet

A fokhagymát zúzzuk össze, a vöröshagyma felét aprítsuk össze, kb. 2 evőkanálnyi vöröshagymára lesz szükség ekkora adaghoz. A tojást főzzük meg, felezzük el, vágjuk egészen apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Majonézes virslisaláta
Majonézes virslisaláta

A virslit felkarikáztam, a hagymát vékonyra szeleteltem, a főtt tojásokat kockára és karikára vágtam, majd elkevertem a tejfölt, a majonézzel és a mustárral, sóztam, borsoztam és a...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Waldorf saláta szőlővel (Sóbors)
Waldorf saláta szőlővel (Sóbors)

A majonézt keverjük össze a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Ha lágyítanánk az ízén, a majonéz egy részét cseréljük le görög joghurtra. Az almákat mossuk meg, szedjük ki a magház...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk