menu

Családireceptkönyv.hu

Vasi pecsenye


Írta:

Elk. idő: 20perc
Adag: 3adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hús
6 szelet sertéstarja
A panírhoz
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál fűszerpaprika

A páchoz
2 gerezd fokhagyma
400 ml 2,8%-os tej
A kisütéshez
étolaj

Elkészítés:




A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.)

A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük a tejjel, és ebbe tesszük a húsokat.

Alaposan lezárjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni. A legjobb ha egész éjjel ázik. Sózni nem szoktam ilyenkor, előre mert azt mondják, a só kiszívja a húsból a nedvességet. Szóval sózni a paprikás lisztet szoktam, vagy a végén mikor kiveszem az olajból a húst még forrón. Ha így teszünk, a hús finom szaftos marad. Ha eleget pihent a tejben, akkor leöntjük róla a tejet és lecsöpögtetjük.

A liszthez adjuk a fűszerpaprikát és alaposan összekeverjük. A lényeg hogy legyen egy kis színe is neki.

A húst ebbe a paprikás lisztbe forgatjuk alaposan.

Forró olajban, de csak közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt. Az olaj kb. egy ujjnyi vastagon legyen a serpenyőben, és nem nyomorgassuk, a húsfogóval mikor megfordítjuk a húst akkor a lisztes panír is tuti rajta marad. Szerintem ez az egy titka van.

El is készült a mennyei Vasi pecsenye!

Vasi pecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Szatmári tepsis hús
Szatmári tepsis hús

Először minden hozzávalót előkészítek és felkockázom. A főtt burgonyát meghámozom. A fele burgonyát felkarikázom, a másik felét hagyom egészben, mert reszelni fogjuk. Kicsit több m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Barbecue oldalas hagymás burgonyapürével
Barbecue oldalas hagymás burgonyapürével

Elkészítem a pácot: A szegfűszeget, római köményt, édesköményt, borsot és sót, a mozsárban összetöröm, majd egy keverőtálba szórom. A rozmaring és kakukkfű leveleit lehúzom, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mustáros- citromos tarja
Mustáros- citromos tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Köröm - Körömpörkölt
Köröm - Körömpörkölt

1. A tisztára mosott körmöket az ízületüknél több darabra vágjuk. 2. A hagymát világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, vízzel bőv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk