menu

Családireceptkönyv.hu

Almafánk-bögrés fahéjas


Írta:

Elk. idő: 15+15 perc
Adag: 12db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg alma, 2,5 bögre liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor,1 csomag sütőpor, olaj, porcukor, lekvár, fahéj

Elkészítés:


Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukorral és élesztővel felfuttatjuk. Hozzá tesszük a vajat felolvasztva, a tojás, joghurtot,cukrot, lisztet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gútai paprikás kattancs
Gútai paprikás kattancs

a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd összekeverjük. Mikor már "bugyborékos" a tej, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt/vagy a margarint és a kávés kanál...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Cukros briós
Cukros briós

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 40 perc 3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok felgömbölyítése 4. Pihentetés...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Kigyórétes
Kigyórétes

Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk