Tészta:
só,3 dl tejföl,2 tojás,25 dkg Rama margarin,50 dkg liszt
Krém:
8-10 dkg Rama margarin,só,2 tojás,8 dkg reszelt sajt,8 dkg liszt
fél liter tej
A lisztet, a Rama margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük és sütjük. Amíg sülnek elkészítjük a krémet.
A tejet, a lisztet, a sajtot, a tojásokat és a sót kikeverjük simára, majd sűrű krémmé főzzük. A tűzről levesszük és tovább keverjük, teszünk bele 8-10 dkg Rama margarint. A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.
A kekszhez a hideg vajat a liszttel, sóval, reszelt sajttal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Ezután a tésztát fél órára hűtőbe tettem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos kelt tészta,az élesztőt nem kell felfuttatni.Gáz tepsi 180 fok 30 perv Hagyományos kelt tészta,az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszthez adjuk a sót, 1 tojássárgáját és az olajat. Ha az élesztő kész, akkor hozzáöntjük a liszthe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állította...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű