menu

Családireceptkönyv.hu

Csörögefánk


Írta:

Elk. idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A fánkhoz
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
A díszítéshez
150 g porcukor

Elkészítés:


1,Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2,Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.
3,Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
4,A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
5,Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
6,Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
7,A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
8,A kész csörögefánkokat barackízzel kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


2292.1kcal

FEHÉRJE
43.025 gramm

SZÉNHIDRÁT
347.75 gramm

ZSÍR
85.55 gramm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcsös kevert pite
Gyümölcsös kevert pite

Zsíradékot a cukorral, tojásokkal, sóval habosra keverni. Bele a sütőporos liszt, van.cukor, tejföl. Gyümölccsel megszórni! Előmelegített 180 fokos sütőben sütni kb. 30 percig (tű...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gelu Dóra
Felhő kalács
Felhő kalács

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A tojás sárgájához hozzáadjuk a vaniliás fehérjét.A két összetevőt óvatosan összekeverjük és sütőpapíros formába öntjük. 180 f...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar aranygaluska vanília sodóval
aranygaluska vanília sodóval

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatom. Egy tálba teszem a lisztet, a tojást, az 5 dkg vajat vagy margarint, a csipet sót, majd a felfuttatott élesztővel megdagasztom a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás-fahéjas puffancs
Almás-fahéjas puffancs

Mindent összegyúrtam,sodortam és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrtam.Bő,de nem túl forró olajban sütjük,nehogy megégjen A megsült fánkokat még forrón fahéjas cukorba forgatt...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk